Pages

Mencari Lagi 28,936 Yang Hilang...

SEGMEN WAJIB TERJAH!!..=)


berminat? untuk pengiklanan..promosi RM 10 dua bulan(iklan + review blog)..email ke itsaboutfashion@gmail.com

Friday, November 26, 2010

Tips on how to look cute..huhu

Olla....now...iols nk tunjuk tips on how to look cute...cube flip through ur frenz fb...or flickr..mesti korg tgok ramai yg wat muke ala2 cute gituh..huhu...ni ada some Asian poses on how to look cute...layannn....

video
kawaiii neh...

video
27 cute poses...

Some other related post: 






SILA LIKE :D

Wednesday, November 24, 2010

Lelaki oh Lelaki...

Hye...todays post is about 10 words yg mmg pantang didengar oleh perempuan...xkiralah ur aweks..or even ur wife..i read it on someone's blog and trase nak share ngan korang....check it out...=)




1. “Kalau you betul-betul sayang Iyou akan buat apa I suruh.”

What do you mean kalau dia betul sayangkan you? Jadi, kalau dia tak buat bermakna dia tak sayanglah? Perempuan mungkin lembut atau nampak lemah tapi tidaklah dungu. Kalau nak minta tolong, cakap sajalah. Menggunakan ‘senjata’ sebegini untuk kepentingan diri sendiri dan membuat teman wanita merasa serba salah adalah cukup menyedihkan. 


2. “I tak suka dengan kawan-kawan you.”

Perhubungan teman wanita anda dengan girlfriends dia adalahsacred atau ‘suci’. Janganlah dengan sesuka hati dan secara terus terangnya anda memberitahu dia yang anda tidak suka dengan kawan-kawan dia. Walaupun secara realitinya anda tidak suka atau tergugat dengan kawan-kawan dia yang mungkin lebih hot daripada girlfriend anda, jangan sesekali sebut yang anda tak suka kawan-kawan dia secara direct kerana anda hanya menempah tiket untuk bertengkar secara hebat.


3. “punya ex-girlfriend dulu….”

Ayat ini pantang disebut langsung kepada teman wanita terkini anda atau anda terpaksa menghadapi bahana tidak dapat dimaafkan oleh teman wanita anda. Kalau anda nak kutuk ex-girlfriend anda mungkin boleh, tapi dinasihatkan jangan, kerana dengan menyebut tentang ex anda, anda akan dituduh tidak setia dan anda masih sayang pada gadis itu. Peluang untuk teman wanita anda menukar topik ini untuk jadi something about heradalah sangat besar. Tiba-tiba anda akan dengar ayat-ayat seperti “you dah tak sayang I lagi”, “you lebih suka ex you”, dan lain-lain lagi yang hanya akan memanaskan telinga anda.

ye ker???


4. “Cuba tengok perempuan tu…”

Janganlah berani suruh dia rujuk kepada perempuan lain atas alasan apa pun kerana dia tak suka anda bandingkan dirinya dengan wanita lain. Secara ringkasnya, anda perlu menempuh kehidupan ini seolah-olah ada satu sahaja wanita yang anda kagumi, iaitu dirinya. Kebudak-budakan? Mungkin juga tetapi cubalah tengok akibatnya kalau anda cakap pasal perempuan lain di depan teman wanita anda.


5. “tak cukup bagus untuk you.”

Bagi orang lelaki untuk merendah diri cara ini adalah pathetic dan melemaskan! Dengan bercakap begini, anda akan menunjukkan kelemahan anda yang tidak suka dilihat oleh kaum perempuan. Lagipun kalau anda tak cukup bagus untuk dia, adakah dia bodoh sebab pilih anda? Gunalah taktik lain yang lebih menyenangkan ye.


6. “I takde mood lah.”

Sekali lagi wanita akan menganggap this is about her walaupun sebenarnya bukan. Dia akan fikir apa lagi yang boleh menyebabkan anda bosan selain daripada dia? Dia tak fikir yang anda mungkin ada masalah lain kerana bagi dia setiap kali anda takde mood, it’s about her. Jadi elakkan dari menyebut ayat ini dan adalah lebih baik anda berdiam diri.


7. “Perangai you macam mak you lah.”

Sakit ke bang? Orang perempuan bukan tak bangga jadi anak mak dia tapi kalau you cakap macam tu, takut dia salah faham dan ingat you kata dia tua dan seorang yang tak cool. Lainlah kalau mak dia hot atau sporting perangainya. Secara ringkasnya, janganlah bandingkan diri dia dengan mak dia sebab dia tentu tak akan suka. 



8. “Takyahlah nak emo…”

Biasalah orang perempuan emosi! Tetapi ketika dia emosi dan anda sebut ayat itu, dia akan serta-merta kecil hati sebab anda mempersendakan dia. Tentulah dia emosi bersebab. Gunalah cara lain yang lebih baik daripada itu!


9. “I tak sukalah baju tu…”

Wahai kaum lelaki, jangan complain apa-apa tentang pakaian dia walaupun ditanya! Biar kawan-kawan dia yang dipertanggungjawabkan tentang itu. Lainlah kalau berpakaian melampaui batas seperti terlalu terdedah atau terlalu hodoh. Cara paling baik untuk tackle perkara ini ialah dengan puji dia kalau anda suka baju dia daripada kritik baju yang anda tak suka.


10. “Kakak/Abang you entah apa-apa.”

Tolong jangan cakap yang buruk tentang ahli keluarga, buruk padahnya.  Tak kiralah samada kakak atau abang dia memang tak berguna, don’t say it to her face. Kalau tujuan anda untuk cari gaduh dengan dia, silakan mula dengan ayat ini, tentu tak akan gagal untuk memulakan pertengkaran!




“Peranan LELAKI dalam kehidupan WANITA adalah sebagai pelindung dan bukan sebagai pemusnah. WANITA diciptakan oleh ALLAH swt dari tulang rusuk kiri dan untuk dipeluk dan dimanja, bukan untuk dikasari. Maka lelaki haruslah memahami HATI dan PERASAAN WANITA”





SILA LIKE :D

Monday, November 22, 2010

lets makeup...

hye...today,there's a lot of graduates preparing for a job interview rite???when u r going 4 a job interview, its a  must for u to put a little bit of make up...not too much..make up as if u look not wearing any make up...put a simple make up dat will make ur face looks natural, fresh n radiant.....so, here's some make up tutorial which u can follow...its simple and it takes for about juz 5 minutes...enjoy watching n learning...=)

video
natural make up...=)


video

4 da specky....=)

***i'm currently trying to search for beautiful collections of clothes which is trendy n fashionable....gonna put in my blog soon...do comment....=)

SILA LIKE :D

Wednesday, November 17, 2010

Petua oh Petua.....

Hye........ni ada skit petua kecantikan untuk dikongsi bersama...moga dpt input berguna.....sila2 lahh amalkan......=)


1) Kempiskan Perut - Ambil 1 atau 2 keping asam keping...Then masukkan dlm segelas air panas....Biar beberapa jam till asam keping tuh kembang n jd air suam....Then minum pagi n malam....say bye2 to perut buncit...huhu

2) Kurus badan - Minum teh tanpa gula time sarapan..then perahkan jus limau kasturi dlm teh....simple kan???tp still ada gak yg malas...huhu..........

3) Hilangkan parut jerawat- Amek kayu manis...Tumbuk halus till jd serbuk...Then, sapukan serbuk kt muka..biarkan 5-30 min....Then bilas dgn air..Buat 2-3 kali sehari.....



4) Petua putihkan gigi- nie...my granny yg ajar...amek biji asam jawa....bakar skit....then tumbuk smpai hancur....before berus gigi....amek serbuk td....gosokkan kt gigi mcm bese...insyaAllah..gigi putih berseri..ngee....=p

5) Lebatkan rambut- Amek beberapa batang serai, then tumbuk smpai pecah....Rebus serai tu smpai mendidih....Biarkan air rebusan serai tu sejuk....Then sapu rata2 kt rambut....Ramas kt bahagian kulit kepala....Biarkan dlm 2 jam...Then, bilas...=)

6) Putihkan kulit muka- mesti ramai yg mengidam nk kulit putih kan....yg mana sun burn ke...boleh amal ni....Amek setengah cawan susu tepung,,,,campur ngan 2 setengah sudu teh air bersih....Gaul sebati...Then sapu kt muka...wat mcm pakai mask...Biarkan dlm 10 min....Then bilas...wat 2-3 kali seminggu....

7) Putihkan bawah lengan (ketiak)- Huhu...ni best...mesti ramai nk cuba..hahha....amek kapur sirih..or kapur makan....n limau nipis....Mule2, amek secubit kapur makan (gune 3 jari)....then campur ngan air perahan limau nipis...sapu bwh lengan....seeloknya pas mandi....basahkan bawah lengan dlu...then gosok....seeloknya...gosok ngan kepala lutut...untuk cepat bersih n saki baki daki akan tanggal ngan mudah...uols akan rasa skit pedih...tp tu normal....xsampai memudaratkan kulit uols...Amalkan selalu...2 hari seminggu ke masa mandi...nant putih la...=)


8) Bibir merekah- idamkan bibir ala2 angelina jolie???huhu....boleh amalkan ni...minum air kelapa muda...cmpur ngan kuning telur...n tmbah sikit madu lebah...minum sehari sekali....

9) Hilangkan bau kaki- Amek sebesen air...campur ngan asam jawa...n dua sudu garam....Rendam kaki...n gosokkn celah2 kaki ngan asam jawa....xperlu bazir duit beli garam bukit segala...jimat skit......

10) Elak kulit berkedut - Parutkan sebatang lobak merah....Then cmpurkan ngan sesudu tepung jagung....n sebiji kuning telur....Sebatikan bancuhan n sapukan ke kulit...sekali sehari je....

Selamat mencuba jaya............=)
SILA LIKE :D

mari menari....=)

heyya....skarang nh..i'm dying to kurus...huhu...so..i find out there's dance routine dat energetic u can follow..haha...tu pon kalo mampu...=p.....lets dance utk kurus.......


video

Alejandro-Lady Gaga





video

Love da way u lie-Eminem & Rihanna


video

Womanizer-Britney Spears



video

Kesha-Take It Off

Have fun uols.....wif da dance routine....gudluck...=))











SILA LIKE :D

Monday, November 8, 2010

Tips pilih baju pengantin...ehem2....

Hye readers....skunk nh nk masuk musim cuti skola...so..ramai lahh yg nk kawen kan..huhu...mesti pening kan???warna ape...sesuai ke x....mcm2lahh..yela..kawen kan sekali...(ikut org lahh..hehe)...sinh ada beberapa tips terbaik yg boleh anda ambil kalo nk pilih baju pengantin...jom....=)

1) Untuk bg uols yg kawen dlm dewan -  pakaian tradisional (songket bunga tabur) n kebaya moden still jadi pilihan...kalo uols yg nk kawen biase2...kt rumah...toksah kot pkai jenis kain songket...mmg lahh cntik..tp nant uols gak yg berpeluh2..huhu...


2) Untuk uols yg tinggi lampai - Fabrik renda Perancis, sifon dan songket jd favret coz sifat kain itu sendiri yang terletak cantik pada badan si pemakai....


3) Untuk uols yg bertubuh gempal (cute) -  tak sesuai mengenakan fabrik renda, tapi if kena dengan potongan dan bentuk badan, sumorg pon cntik nk pakai fabrik renda...=)


4) Untuk uols yg kulit gelap- sangt xseswai hokeyy pilih warna yg terang2....ouch..silau..hehe...cthnye oren...elakkan...


5) Skunk ni trend pakai pakaian 2 warna...dlu2 kan 1 warna je...so...gabungan kaler yg seswai...kombinasi kaler perak dan ungu, krim dan hijau epal, hitam dan merah serta hitam dan putih...seswai...pink n biru laut pon sweet gak...=)

6) warna baju tak semestinya sewarna dengan pelamin kerana ia akan menenggelamkan keserian mempelai. Lebih baik pilih warne contras dgn pelamin...coz uols akan nmpak lebih vogue n sume mata akan focus kt uols.....=)


7) Pastikan pas dh ukur baju....uols xnaik berat badan..mana taw..hepi sgt...n mkn byk..tup2 baju xmuat...nant sanding..mulalahh xselesa...huhu....


8) Make sure pilih n tempah baju awal...coz time2 mcm nh..byk org book...bile dh lmbt...takot larik plak ngan warna tema...uols gak yg ssh....


thumbs up!!mmg ske baju pengantin umie aida..huhuh...merah..vogue..i like...=)

Tips: D’Azzuieena Collection n Syafirol (Photographer)....=)




SILA LIKE :D

Sunday, November 7, 2010

cara pakai tudung shawl....

yuhuu....sumtimes..ada terdgr gak...laki xske tgok pompuan pkai tudung shawl...coz nmpak muke bulat....or tudung yg tros sarung tuh..(i thnk u guys know wat i mean...)...diorg lg ske tgok wanita bertudung bawal...btol ke??...hm..pape pon...kite pompuan wat ikot trend je lah kan??asalkan it suits our face,rite??...anyway, mcm tertarik ngan 1 video...cntik pompuan nh pkai shawl...so, i downloaded n try to share wif u girls cara pkai shawl.....tips: jgn pkai inner scarf sgt ke depan dagu..coz muke nmpak bulat nant....selamat berlatih....=)

video

SILA LIKE :D

Dying to have smokey eyes??lets get started....=)

hmm....skunk nh ramai yg nk wat smokey eyes kan??....ala2 avril gitu....so...lets get started...here's da tutorial...hope its easy n korg leh follow....=)

Anda perlu:
  • Eye primer (you don't need it, but it's great for keeping shadow in place)
  • 2 Shadows:1 terang...1 gelap...
  • Eyeliner
  • Makeup brushes
  • Mascara
  • Cosmetic remover wipe (untuk memadam dan cara paling mudah untuk segera bersihkan warna hitam yg terjatuh keluar dr mata...)
1) Kunci untuk menjaga eyeshadow dari meleleh ke lipatan kelopak mata anda untuk jangka masa lama adalah jaga kelopak mata anda agar tetap tidak minyak. Untuk elakkan berminyak, lakukan dengan dasar eyeshadow (juga disebut "primer"). Cuma menggesek primer kt mata n biarkan kering b4 menerusnya langkah seterusnya..
-->
Beberapa primer besar untuk mata smokey termasuk MAC 'paint' dan Urban Decay's 'Primer Potion'.

2) Guna eyeliner. Jika anda pergi untuk typical black, brown or gray smoky eye, terapkan liner di salah satu warna di atas garis bulu mata atas, gambar garis tebal di tengah mata. Jika anda memilih untuk jewel-toned eye (violet membuat smokey eyes cantik), letak line mata dgn warna ungu, biru atau hijau pekat.

3) Blend warna pada bulu mata bawah. Untuk warna di bahagian bawah (smokey eyes) anda gunakan pensil eyeliner kerana ia paling mudah untuk membuat noda. Lepas dh lukis line, jalankan jari anda di atasnya untuk smudge line. Anda juga boleh melaksanakan sedikit bayangan untuk mendapatkan kesan smudge penuh.

4) Terapkan light base color. Sekali lagi, kunci untuk smokey eyes adalah pasangan asas lebih ringan dengan warna lebih gelap. Saya lebih suka guna a nice cream shade for my base. Sapu a light,shimmery shadow ke atas kelopak untuk browbone anda. Boleh gunakan Stila's whipped eye shadows. The moist "mousse" consistency akan nmpak kekal. Recommended warna taupe dan pearl.

5) Check hasil kerja anda...Tgok warna dan paduan warna cocok x??

6) Pastu, Selesai dengan beberapa lapis maskara. Anda perlu melaksanakan beberapa lapis maskara agar bulu mata yang tebal dan gelap. Jika anda tidak memiliki bulu mata panjang, melentik, anda boleh curl dengan lash curler. 

Selamat mencuba....Di bawah ada demo untuk anda ikuti agar lebih WOW....=))


video
 
SILA LIKE :D

Post You May Like..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

jOm LoRat2 kt Blog OranG LaEn!!!