Pages

Mencari Lagi 28,936 Yang Hilang...

SEGMEN WAJIB TERJAH!!..=)


berminat? untuk pengiklanan..promosi RM 10 dua bulan(iklan + review blog)..email ke itsaboutfashion@gmail.com

Thursday, July 26, 2012

Hye..Dis is my students...

Just a short entry to introduce my sweet students...

me wif hanan and hanim...=)

husna yang comel...

hanan yang cantik...

iskandar yang HEBAT!!!

and...lagi sorang is Hakim ..da Mr. Shy Guy...;p


SILA LIKE :D

Wednesday, July 18, 2012

Raya Photoshoot with MN Photo Retouching and D' R WisY Beauty Touch




Wehhuuuu...ok..kali ni entry pasal photoshoot...dis is my first time outdoor shoot actually since i usually shoot dalam studio and runaway...so bile my fren ajak shoot...ntah macamana leh agree coz first time kan...tapi there's a photographer once told me that dalam studio lain...if outdoor lain...dalam studio, you are all by yourself..but if outdoor, ciptaan Allah semulajadi dah cantik...you have to just work with the nature and makes the photo beautiful...

So my makeup artist was Kak Ngah from D' R WisY Beauty Touch...Ni first time die makeup kan my face...And i 'm totally adore her touch...dah nama pon mak andam kan...harusllahh cantik...Photographer for this shoot pulak Syafiq..baru 21 tahun..tapi dah pandai buat duit..heheh..LIKE his FB MN Photo Retouching...first time juga bekerjasama dengan beliau..selalu duk tengok hasil kerja tangannya je...Sangat beruntung coz if talent/ model lain nak shoot dengan die, RM150 die charge per hour (do checkout his FB untuk harga ye..;p)...untuk wedding/ tunang pon boleh panggil khidmat die...untuk kak Angah..RM70 untuk trial makeup..untuk kawen etc..harga lain....and i get it all for FREEEEEEEEEEEEEE!!!Alhamdulillah...=)

Jom tengok hasil tangan 2 pakar ni...=) Sejujurnya...saya sangat sukaaaaaa!!!!!




**ni sriyes candid..xtaw pon bila snap...mujur gmbr ok..hahah..time ni tgah nak pakai tudung guna cermin kecil...tandas jauh...;p**

time awal2 makeup...

tadaaa...done...=) 




* i think i look good when looking down..hahahah*

tgok die edit gambar...memang superb.....so ape lg..like la..


D' R WisY Beauty Touch (kakak ni baru buat fb page..lets gv her some support..LIKE3!!)
or u can view her blog here.. Angah

P/S: as a beginner..i usually edit pictures using picasa..hehehe..senang..click3 je..siap!


SILA LIKE :D

Friday, July 13, 2012

To Fashionistas: Now Everyone Boleh Melaram Jenama Pereka Terkenal




Puasa pon belum..tapi mood nak raya membuak2..mana taknya...baju raya semua cantik2 dah diupload...lagi tambah excited bila ada pereka2 ni tahu yang kami ni xmampu nak bli mahal2...so diorg jual dengan harga yang berpatutan...jom usya...\

1) Jovian Mandagie

Jovian akan released baju rekaan beliau di First Lady seluruh Malaysia dan juga boleh beli on9 di Zalora.com..

Antara rekaan J.M yang meletupssss...


jovian guna kaler2 yang soft and sweet...nampak manis kepada si pemakai..(dah mcm gaya pengulas kt tv je kann..)




Apa tunggu lagi..Jom serbuu First lady...~~~ semua harga dalam RM280 je...


saje je gegedik highlight Melaka..heheh..

Sriyess xsabar balik Melaka...


Sebut je nama Rizalman,...mesti semua orang akan cakap baju rekaan die ribu riban..xmampu nak beli..so bila tgok Rizalman nak jual baju rekaan die kat Tesco...bagaikan xpercaya..biar betul??.tetapi..percayalahh..harga xtahu lagi...tapi kalau kat Tesco...rasanya harga mampu milik...

Jom usya baju Rizalman kt Tesco...label..20 by Rizalman..sempena hadiah Rizalman kepada peminat yang tringiiinnnnn sangat nak pakai pakaian rekaan Rizalman dan sempena 20 tahun pembabitan Rizalman dalam dunia fashion..ni lah hadiah buat peminat die mcm saya..chewaah...i adore ur son ...comelll.;p 

cantikkkkk!!!suka yang hitam sebelah Rizalman tu..simple je..berapa la haii harga die..



Rasa2nya sangat bertuah untuk orang Melaka...kat Tesco Melaka ada First Lady jugak...so orang Melaka akan melaram pakai pakaian pereka terkenal uols...hahah..sesak la parking Tesco pasnh..

"Abah..jom g Tesco..."...*tetibe*


Rasanya ramai kenal dengan Zery..alaa..yang masuk pertandingan Masterchef tu...dah la pandai reka baju..pandai masak...=)

Sangat2 suka rekaan Zery...tapi...harga dah tanya ritu..promo tempahan raya RM2500..xmampu uols..kalau korang sape yang dapat bonus raya, leh bli...tempah awal..takut zery xmenang tangan plak nak membuat..

Jom cuci mata jap...rekaan fantasy raya and classic glam raya...



alahaiii...sukanya kaler krim nii...

ni pun comel je...tapi mungkin sbb lisa pakai kot..pasal tu nampak cantik..(nak sedapkan hati..-__-)

hitam...akan nampak ramping bila saya pakai...ok..beli!!hehehe

kurusnya la haii perempuan ni...

So...ape tunggu lagi...gi bli baju raya dlu...sebelum habis stock!!Rasanya ape yang dibuat oleh pereka2 ni sangat bagus dan patut dijadikan contoh..ecehh..atleast orang2 golongan sederhana dapat gak merasa pakai rekaan pereka terkenal..


p/s: Tringin gak nak sarung baju rekaan Rizman Ruzaini...Hatta Dolmat...Hazwani Othman..cuma xtahu harga berapa..kalau tahu pun belum tentu saya mampu..kau mampu??;p

tapi......ada satu gambar untuk direnungkan...


aha...jadi ke x korang nak bli...??
**saje je post gambar ni untuk elakkan persaingan yang bakal terjadi di Tesco ;p takut baju idaman dikebas orang..kthnxbye**


SILA LIKE :D

Cantik Ala Korea Dengan Hansaegee Nature..




Zaman sekarang, hampir semua nak Korea..baju ala2 korea...rambut ala2 korea...menari ala2 korea..posing ala2 korea..sampaikan barang kecantikan pon nak ala2 korea..Pernah dengar pasal Hansaegee? Hansagee Nature ni adalah produk kecantikan dari Korea..lepas tgok some of da good product review of Hansaegee..hati meronta2 nak membeli...so,I decided to try..tanpa berfikir panjang..trus g kat Hansaegee website, and click purchase..cara nak beli sangat mudah..click3..done..=) senang sangat..pembelian atas RM50..dapat free postage..baguskan...

some of the product promotion for u to grab..

Yang lebih excited, harini beli...esok sampai..This product is only available online..gudnews untuk kaki online mcm saya...badnews untuk sesiapa yang xonline and xde cimbclicks, maybank2u dan sewaktu dengannya..huhu...Guardian,Watson sume tidak menjual barang ini ye..harap maklum...jangan buang masa anda mencari di farmasi2..=p

free pen...semua orang suka benda free..kan3..=)

1 set..RM 56.00

memula muka cam mangsa dera (notice x jerawat baru tumbuh yang sibuk2 nak interframe dalam gambar kat pipi)...pakai toner dulu...baru pakai mask..selepas pakai mask 15-20 minit... hasilnya..wow..glowing..hahah..ni baru guna sekali..kene guna dalam sebulan untuk tgok hasilnya..=)

Untuk wanita2 yang mempunyai masalah kulit kering mcm saya, boleh cuba N.M.F Aquaringer Ampoule Mask for hydration, pore care and purifying skin..sesuai untuk kulit kering..untuk kulit berminyak and liang roma yang besar pon sesuai..

Kalau pakai mask, kebiasaannya akan tulis kt belakang paket, pakai selang 1-2 hari...tapi tidak untuk Hansaegee...u can wear it everydayyy!!love!!love!!tp untuk N.M.F Aquaringer Ampoule mask ni, boleh je pakai hari2..tapi simpan je la duit anda tu ye..coz moisture can effect for 1-2 days...so dalam seminggu, kite hanya pakai mask 2-3 kali je..try dalam seminggu..hasilnya pasti Vavavooommm!!..SELAMAT MENCUBA..=)

ni first time saya buat video...alang2 xde keje hari jumaat...first time install video editor..first time belajar edit video bagai...semuanya pasal Hansaegee...excited terlebih..:D


video

p/s: xsabar nak try nose strips pack die plak...
SILA LIKE :D

Mood Gila Shopping lagi...-__-




Ok..kali ni mood nak shopping handbeg..habis semua uptown, shopping center AK duk usya handbeg..huhuh..untuk handbeg, xsuka sangat g bli on9..coz ntah..tapi setakat ni xpernah bli handbeg on9...my dad ritu gv me present..handbeg Prada..suka3...thnx dad..tapi dah promise nak guna time raya...sayang nak guna awal2...nanti basi..huhu...

tapi still hati xpuas hati..mood syaitonnnirrrajiiimmmm asik suruh membazir je...so..guess what..i bought a lovely FOSSIL beg...sangatttt comel...since minat sangat dengan jenama fossil, even beg ni kecil, my purse pon xmuat coz mypurse bentuk panjang..huhuh...tapi saya beli...saya pon xtaw nape...pas beli nyesal..ada sesiapa nak bli x??hahhaha...

Tadaaaa...FOSSIL RM699.00...tapi dun worry..ada diskaun..kalau mahal sangat saya pun xmampu..huhuhuhu...leh usya juga barang original yang dijual on9 di CheromflorinloShop, PrincessVictoriaStylo, Bagaholic dan lain2..;p

My Lovely Fossil..=)


SILA LIKE :D

Mood Gila shopping: Radiusite, Sugarscarf, Cheromflorinlo, Hana Asyfara




Mood shopping on9 tetibe menggila..habis semua shopping on9 saya usya...Tapi, tension dengan shopping2 on9 kekadang...gambar baru je upload..hati terdetik nak beli...tetibe cakap SOLD OUT...grrr..i bet semua kaki shopping on9 pernah rasa benda ni..so one day, my friend, Kak Huda ajak g Shah Alam..nak tgok Butik Rediusite...saya sangattttlahhh teruja...

1st time g Shah Alam Seksyen 7...melilau x melilau sangat lahh caerik seksyen2 ni..coz adanya bantuan GPS..;p so kitorg  memula g Radiusite..(niat asal diutamakan..;p)

Rambang mata..tapi sayang..yang ada kat sana semua xbanyak...banyak kaler dah habis...mungkin lain2 semua disebarkan ke distributor Radiusite yang lain,..hampa xhampa sangat la...coz dapat rembat satu dua tudung yang cantik!!





some of the tudung at Radiusite..


trying Selendang Shasmeen Sakura RM89.00...reject2..xseswaiii muka..muka lonjong kot..tapi cntik..rasa nanti tunang nak pakai..;p

try Selendang Niesya plak..ok set..beli...RM69.00 =)
**sila banding kecomelan saya pakai tudung dengan Heliza Helmi and Diana Amir..sama kan???hahahaha..sila muntah.;p**

yang saya pakai ni..shawl adra chiffon..just released..Rm39.00..sangat sesuai dibawa dating bersiar2 coz selesa..depan and belakang shawl ni akan membentuk bulat bila dipakai..=)



 Next pit stop....Pearl Haya...cantik logo...love!!



tapi...xbli ape pun..huhuh..coz xberapa kena citarasa kot..;p tp do come..ada je yang cntik2 untuk di grab..mana tahu kena dengan citarasa anda..taste masing2 lain2 kan..

Next pit stop...SugarScarf....

Ha...yang ni paling3 suka...dah la murah...pastu dapat jumpa diana amir and linda roslan...diorang pun shopping kat SugarScarf...mereka sangat tinggi and cun..=)




ok rembattttt !!!! Thara Cotton Scarf RM39.00 je..and tudung berawning satin RM100 for 3 helai..even kite beli on9 yang biasa2 pon RM45 kan..so mmg berbaloi di Sugarscarf..

Aha...lari topik jap..kat Radiusite..jumpa dengan Kak Dila..ala..kak Dila yang jual kasut Kulkith tu...leh bukak website die..CheromflorinloShop...rasanya die je yang jual kasut Kulkith kat Malaysia yang murah..trust me!!saya seorang pembeli on9 tegar and i do research..huhuh..ada je yang jual kasut yang sama...tapi markup smpai RM100++..tapi with Kak Dila..leh dapat RM100 ke bawah..Kalau sesiapa berminat, leh pergi ke Terminal Bersepadu Selatan..kedai diorang betul2 depan KFC..pemilik kedai pulak sangat la friendly..Kat kedai ni ada jual Tudung Radiusite, kasut Kulkith and baju2 cotton kurung and baju chiffon yang comel..kedai ni gabungan 3 orang sahabat baik...semua dah jadi pemilik butik on9 berjaya...Radiusite, Cheromflorinlo and Hana Asyfara..

with Kak Dila...ibu mengandung yang maintain comel..=)


ni la kasut kulkith..kalau sesiapa yang tak tahu..kasut gabung dengan batik..comel kan??

Oh ya...kalau korang nak beli baju kurung...leh g kat Hana Asyfara...murah je kain kotton die..(ah kau..nak promote semua cakap murah..;p)..tapi sriyes...murah la..baju manik2 ala2 mak datin, harga bawah RM200..mana nak dapat kan??so saya rembat 2 baju kurung time ni (baju cotton biasa n baju cotton manik)...leh view baju2 kurung raya kat FB Hana Asyfara..dah release dahhh...senang cite..g ke Terminal Bersepadu Selatan untuk tengok sendiri ye...=)


Some of the baju kurung yang dijual....

Ok..Duit dah habis..duduk diam2..OFFLINE..kbye..





SILA LIKE :D

Post You May Like..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

jOm LoRat2 kt Blog OranG LaEn!!!