Pages

Mencari Lagi 28,936 Yang Hilang...

SEGMEN WAJIB TERJAH!!..=)


berminat? untuk pengiklanan..promosi RM 10 dua bulan(iklan + review blog)..email ke itsaboutfashion@gmail.com

Wednesday, December 21, 2011

Tips:Nak tulis entry panjang2, tapi tetibe blank!!




Pernah x korang semua terfikir...g satu event..terdetik idea..
 "ha..nak tulis entry dlm blog lahh..."
pastu siap amek2 gmbr bagai...
g sambut bday kawan...
"weh..nanti aku masukkan gambar ko kat blog aku..femes skit...;p"
g kedai2..
"wah..menarik barang u..u bg i diskaun..i letak ur url dlm my blog..."

pendek kata, macam2 benda nak tulis...maunye 3- 4 page...
bile excited bkak blog..click New Post...tetibe.........blank..
"hmmm...mana nak start dulu eyh??nak mula dr event mana??urghhhh...esoklahh aku tulis..." 
tetibe jadi blank...trus tutup blog...


Huhu...daripada terus tutup blog...baik tulis ape2 entry kan??ni ada beberapa cara aku buat..


1) Imaginasi - bila dah tak ada idea..aku duk sekejap...n mula bayangkan sesuatu..kat sekitar kite ke....alahh..kire berangan la cenggitu...pastu korang bebel je ape korang suka..buat la dalam perenggan bagi pembaca senang baca...then baca balik semula entry korang..n edit la sikit2 bagi ayat tu sedap dibaca..=)


2) Join segmen...contest...giveaway..- benda ni paling senang...letak header owner blog tu..bebel2 ape die nak...letak url kat comment..done!!siap satu entry...untung2 dapat hadiah...=)


3) Buat la pengumuman - Contoh..."Aku hari ni gaduh dengan bf aku..Tak ada mood...Esok aku update entry macamana aku gado..Ok Bye...=) "<--sila jgn contohi entry ini..;p Tak pun contoh lain.."Aku busy..Xleh update blog seminggu...Sorry guys..".. Tapi jangan la selalu...entry pendek2 ala2 twitter je..semua pon bosan..






4) Googling n Facebooking - Ni pon aku suka gak buat kadang2..bila dah lama sangat xpost entry..aku ske guna mr.Google. search pasal isu semasa ke...kes jenayah ke...benda2 menarik dalam facebook ke...gossip ke...ha...jangan lupe tulis credit kepada pemilik cerita...xdelahh die mengamuk sangat..;p


Selamat mencuba..=)


SILA LIKE :D

2 comments:

mary ann ;) said...

bagus2....boleh praktis bila da xde idea nieh. ;)

Ain Atika Zailani said...

hehehhe kenelah ikuti perkembangan semasa kan kan? hihiks=p

Post You May Like..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

jOm LoRat2 kt Blog OranG LaEn!!!