Pages

Mencari Lagi 28,936 Yang Hilang...

SEGMEN WAJIB TERJAH!!..=)


berminat? untuk pengiklanan..promosi RM 10 dua bulan(iklan + review blog)..email ke itsaboutfashion@gmail.com

Tuesday, June 21, 2011

Cara mudah dan murah putihkan kulit...


Mungkin ramai yang mengidamkan kulit mulus putih gebu including me...awww...especially girls laaa...lelaki??eyh??ada ke laki yang nk kulit putih??mungkin nisbah 1:100 kot...Apa2 pon..ni petua yang saya dapat dari kawan...n saya dah cubaa.....

Bahan-bahan:
Putih Telur
Tomato

Cara-Caranya:
1) Asingkan putih telur daripada kuning telurr...Ambil putih telur...
2) Ambil tomato dan hancurkan isinya...Kalau nk hancurkan kulit pon tidak apa...Saya ambil isi kerana dah sedia hancur...dan berair...
3) Campurkan sedikit isi putih telur ke dalam bekas ramasan tomato...
4) Biarkan dalam peti sejuk selama 10 minit (Tak letak dalam peti ais pon takpe...Ini hanya untuk masker rasa sejuk)
5) Ambil masker tadi dan sapukan ke muka...
6) Biarkan selama 15 minit...
7) Kulit anda akan merasa tegang
8) Cuci dengan air bersih dan sabun
9) DONE...Selamat Mencuba jaya..=)

APA YANG ANDA PERLU TAHU:
Ramai yang beranggapan putih telur itu hanyir dan geli nk letak di muka....Itu sebenarnya SALAH coz dis is da first time saya guna putih telur as a masker...Selama nie ingatkan hanyir gak...Bau tomato...Siap terasa lagi coz air berlebihan tu jatuh kt mulut.....Hmm..Rasa tomato....Sedaap...<--tanpa disedari itu adalah campuran telur mentah..ewwww...;p

Kebaikan putih telur dan tomato juga boleh mengurangkan masalah jerawat, kurangkan kulit berminyak, muka berjeragat....Kalau ada jerawat nk tumbuh...Nanti lekas kecut..Muke banyak parut pon boleh try...=)

Gambar Sebelum:
Muke tegang..xleh nak senyumm...



Gambar Selepas:
Motip kau tak senyum gak???

Ada perubahan ke??hahaha. Baru sekali cuba...nanti nak cuba lagi smpai nampak hasil...=)
Dah jam 3 pagi time ni...malas nk posing lebih2...Bye...=)

SILA LIKE :D

6 comments:

dwaty said...

nak cubala nanti...

zaidah said...

adik nanti jangan lupa tau tepekkan testimoni....

Redbloodsnow said...

ek'eh....nak try lak. leh kulit zie semakin putih..hehehehe :D

Nur Syazwani Khirizan said...

I wanna try this ahh. :)

Fina Alya said...

Telur rebus ke telur mentah?

Amira Zura said...

Sayang kan teman wanita anda?. Mahukan teman wanita anda mempunyai bentuk badan menawan?. Payudara besar dan anjal. Punggung yang gebu dan montok?. Jangan bertangguh lagi. Hubungi kami. Layari web kami untuk info. kami sedia membantu.

[KETAHUI LEBIH LANJUT BAGAIMANA BESARKAN PAYUDARA ANDA]

Post You May Like..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

jOm LoRat2 kt Blog OranG LaEn!!!