Pages

Mencari Lagi 28,936 Yang Hilang...

SEGMEN WAJIB TERJAH!!..=)


berminat? untuk pengiklanan..promosi RM 10 dua bulan(iklan + review blog)..email ke itsaboutfashion@gmail.com

Thursday, June 16, 2011

Blogger Otai Tak Boleh Ditegurkah??


Ok...perhatian kepada blogger2 otai...kalau terasa..mintak maaf ya...ini hanya teguran n pandangan aku..blogger picisan...ini bukan entry mengutuk..harap maklum ya.....before aku buat entry ni..aku ada survey juga...pandangan blogger2 lain...

1) Kadang2 xfaham ngan blogger otai yang buat entry banyak...tajuk gempak..tapi bile baca...huh??blurr....xfaham kandungan die....or maybe ini tips tingkat trafik kot...sharing2 la sikit ye...=)

2) Blogger otai hanya komen blogger otai...maybe ada yang perasan..ada yang tidak...si blogger kurang sikit otai ni sibuk duk komen blogger otai A...padahal..beratus2 orang komen blog die..die tak pernah jenguk pon...pandangan aku je..aku xjeles pon xdilawat...coz aku perasan hal tuh before jadi blogger lg...coz maybe diorg tak perasan..ada blogger yg trasa hati if blogger otai tak jenguk blog diorg...(aku baca dari blog orang..). Jadi...lawat2 lahh blogger lain k..macam aku baca entri ada satu ni..bertapa bangganya die Yuyue Zulaikha follow blog die..=)

3) Blogger femes xboleh ditegur???iyeke??...coz ada blogger otai ni..kalau orang kritik / tegur blog die..mulalahh tulis dalam entry bagai.....if die kutuk blogger lain...xsuke itulahh..inilahhh..entry murahan la...tidak apa..;p Yeke??~~

4) Kadang2 terfikir...masa mula2 buat blog dulu la...wat makes a famous blogger...duk la usha blogger famous...ada pasal kehidupan...ada pasal fashion..ada pasal nasihat...mmg suke baca...tapi ada juga blogger otai ni yang bile baca entri...xmenarik sangat pon...tapi..still ramai follow..ke pasal die cantik/hensem..ramai follower..wowww....untungnya...orang puji2...=)...

Dalam banyak2...saya suke:-

Baca kehidupan JejariRuncing...gaya penulisan sempoii....xbosan...
Baca pasal lelaki n perempuan..and nasihat by theOtherKhairul..
Paling suke semua entri Hanis Zalikha...pasal fashion..family etc..die yang paling bagus...

bukan bodek HZ or Elia or Khairul..tp kenyataan...xsetuju sila cakap..;p

Ayat blogger otai: "Biasalah blogger famous...orang dengki dpt nuff..cakap macam2..."

Ayat aku: Tak perlu lahh terasa jika pandangan ini tidak betul..=)

HAPPY BERBLOGGING..=)



SILA LIKE :D

20 comments:

~syue~ said...

yeah.. saye pon perasan..
tp buat x tahu jela,sbb mereka tetap mcm tu jugak.. :)

Fathiah Hamim said...

hoho betul3. kadang2 tuh dah malas nak pi jenguk blog diorang. bukan dia balas balek pun.

Abuya Hayat said...

i'm sorry honey, but all the four points are also applicable to just blogger...
otai atau tak, byk je blogger yg buat benda sama gak...
especially your third point, blogger femes xboleh ditegur...
yg tak femes kene tegur ngan anon pown melenting...
in conclusion, blogger otai or newbies, sama saja, semua manusia...

sergeant keroro said...

betul tu, setuju sangat!!

Mr. K rocks XD

Mohd Shukri Fadzillah said...

sape makan cili, dia yang terasa pedas ehehehehehe



oh ya! saya dari sini ^_^

Alinkiwi said...

@Syue n fathiah: its based on observation...ramai xpuas hati..huhu..or fikir baik..mareke bz maybe...=)

@abuya: thnx for da comment...yup..kita semua manusia...sama sahaja...pada pandangan saya, cume mungkin sbb mereka famous..tidak boleh dikritik...apa2 pon..tidak semua blogger otai seperti list di atas...=)

AbgferOz said...

lin : diaorg byk sngat peminat susah nak singgah semua...

bab ta bleh ditgur tuh smua sama jew.. tpi ble tgur blogger pemes ramai marah.. hehehe ramai yg pemes :)~

mmang yng comei dan encem itu slalu di sanjung... itulah khidupan :P saboe jew la.. try cara laen.. must be another way...

wan_cikgumuzik said...

wow..!! entri yang bagus.. gaya penulisan yang bagus... errrmmmmm.. bloger otai yerr?? bagaimana kita nak menilai bogger tuu sama ada dia otai atau tak?? huhu.. adakah kerana follower? adakah kerana update entri sehari 10 kali?? adakah bla bla bla bla..

AbgferOz said...

wan : barangkali utk mreka2 yang berasa dia otai ? heee... hahaahha

Alinkiwi said...

bagi saya...blogger otai bolehlahh dikategorikan melalui bilangan followernya..kerana dari situ..ramai mengenalinya...ex: bila sebut nama Maria Elena...orang akan jawab.."o...kenal3...blogger gila2 tu.."...or melalui nama blog..ex: JejariRuncing.."o...tunang KF tu".n tak otai ialah bila disebut nama..ex:Alinkiwi..."hoh??blurr...siapakah??ulang balik nama die..."hahaha... kot...itu menurut kamus saya..;p

Anonymous said...

MEMANG TAK BOLEH DITEGUR... KALAU TEGUR, TERUS UPDATE BLOG... KUTUK2 ORANG YANG MENEGURNYA.

ArulchelseA said...

biasa la tu..dah nama pun otai.. tu sbb sy tk de g blog otai2 ni..

utk yg nak tgur boleh jugak sbb otai ke tak tetap manusia jugak..tk leh tgur tu dah bgus sgt ke..poorraahhh otai pun crite sama je...

Qamaruls said...

bukan semua camtue, tapi majoriti. hampeh

ezzu said...

btol tu...ezzu pun perasan jgak...tulis bkn main lgi..tp isinye entah pe2...

Fariq said...

suka ngan komen wan cikgumuzik tu...

dlm blogging nu, lama tak bermaksud otai, baru tak bermaksud tak tau papekan.. tapi semua ni takde kena mengena ngan otai ke ape.. btw.. jgn terlampau harapkan otai nak komen sgt entri2 kita2 ni.. cari blogger yg sama2 nak naik cam kita, bantu satu sama lain.. insyaAllah dgn cara tu, bukan kita je boleh naik, tapi orang lain pun sesama bley naik.. keep it up..

nice entry..

Touya said...

Benda nie tak terhad pada otai jer , Fariq yang tak otai pun patut ambil iktibar sekali .

Sebenarnya definasi otai itu sendiri masih kabur

Isteri Encek Bard said...

Ermm ada betul gak tu... pada IEB kita harus dapat menerima kritikan, kerana kritikan itu adalah cara untuk memperbaiki diri kita

Alinkiwi said...

Ape2 pon...ini adalah luahan rasa sesetengah blogger...otai ke...xotai...harap ambil iktibar...

->dah ada entry blogger otai kutuk saya...hmm..saya dh agak dah benda ni akan terjadi...ape2pon..maaf kalau terasa coz saya tak tuju kepada mana2 blogger spesifik...saya buat entry melalui pembacaan n pendapat blogger lain...sama2 lahh kita belajar...=)

hasif said...

sayang...xphm la...

Alinkiwi said...

hasif sayang..nanti i ajar u jd blogger otai k...pelan2 kite kayuh...kite newbies lg...=)

Post You May Like..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

jOm LoRat2 kt Blog OranG LaEn!!!