Pages

Mencari Lagi 28,936 Yang Hilang...

SEGMEN WAJIB TERJAH!!..=)


berminat? untuk pengiklanan..promosi RM 10 dua bulan(iklan + review blog)..email ke itsaboutfashion@gmail.com

Saturday, October 29, 2011

Resepi Cheesy Wedges KFC..Yummayyy...



"when you're down and feeling lonely. . . .you need cheesy wedges. . . .thats all you need"


Bile dengar cheesy wedges KFC..terliur aku...trus rasa laparrr...mana taknya, kadang2 time suntuk2 xde duit, poket tgh kering...Kalau xdapat KFC pon, aku mesti singgah beli Cheesy wedges...
Ni ada 1 cara simple untuk aku share...aku xtry lagi..korang try la..n gives review ok!


Bahan -bahan:



aku suka beli wedges frozen ni kat giant...murah je..dalam RM 7.90 kot..best la...

Frozen wedges yang segera 
5 atau 6 keping cheese cheddar (saya guna Cheese Slices Smokey BBQ )
1 sudu besar mentega
1 cb tepung gandum / susu tepung
1 cawan susu segar
3 sudu besar yogart asli
1ct gula (kalau nak)
sedikit serbuk lada hitam (kalau nak) dan mayonis (diletak atas kentang apabila sos cheesy ni siap)



Cara-cara:
1. Gunakan non stick pan. Panaskan mentega hingga cair
2. Masukkan susu(kacau perlahan2)
3. Masukkan yogurt , tepung gandum
4. masukkan chesse sekeping2
Kacau atas api yang perlahan hingga pekat.
Dah siap.

Tambahan: kalau pekat sangat tambah sikit susu segar.
Goreng wedges dan letak le sos yang dah siap tu sekali dengan mayonis atau pun sos cili.



Tambahan Untuk Resepi Express:


Ni ada Jalapeno cheese powder..Benda ni serbuk..kene campur dengan air panas...Dengar cerita mmg rasa sebijik macam kat KFC..kalau sesiapa jumpa mana jalapeno cheese ni dijual kt pasaraya, info saya k..nak rasa gak...


Jom cuba...

akubloggertegar = akupeminatcheesetegar..=)


Sumber: OhVideoTv


Kepada peminat cheese, Jom ramai like page FB: KFC CHEESEY WEDGES
SILA LIKE :D

3 comments:

Anonymous said...

akak ada jual jalapeno cheese..
fb : ummi cheezy wedges

Leiya Cheese Powder said...

sy pon ade jual jgk. n ade2 produk2 lain jgk disamping cheese powder. jemput ke page atau blog ye =)

http://www.facebook.com/CheesePowderLCP

cheeze maz said...

Salam,

akak ada jual cheese powder atas nama CHEEZE MAZ. Harga murah dikalangan peniagan online. jemput ke blog akak di http://cheezemaz.blogspot.com atau Facebook : Cheeze Maz

Post You May Like..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

jOm LoRat2 kt Blog OranG LaEn!!!