Pages

Mencari Lagi 28,936 Yang Hilang...

SEGMEN WAJIB TERJAH!!..=)


berminat? untuk pengiklanan..promosi RM 10 dua bulan(iklan + review blog)..email ke itsaboutfashion@gmail.com

Friday, July 13, 2012

Mood Gila shopping: Radiusite, Sugarscarf, Cheromflorinlo, Hana Asyfara




Mood shopping on9 tetibe menggila..habis semua shopping on9 saya usya...Tapi, tension dengan shopping2 on9 kekadang...gambar baru je upload..hati terdetik nak beli...tetibe cakap SOLD OUT...grrr..i bet semua kaki shopping on9 pernah rasa benda ni..so one day, my friend, Kak Huda ajak g Shah Alam..nak tgok Butik Rediusite...saya sangattttlahhh teruja...

1st time g Shah Alam Seksyen 7...melilau x melilau sangat lahh caerik seksyen2 ni..coz adanya bantuan GPS..;p so kitorg  memula g Radiusite..(niat asal diutamakan..;p)

Rambang mata..tapi sayang..yang ada kat sana semua xbanyak...banyak kaler dah habis...mungkin lain2 semua disebarkan ke distributor Radiusite yang lain,..hampa xhampa sangat la...coz dapat rembat satu dua tudung yang cantik!!





some of the tudung at Radiusite..


trying Selendang Shasmeen Sakura RM89.00...reject2..xseswaiii muka..muka lonjong kot..tapi cntik..rasa nanti tunang nak pakai..;p

try Selendang Niesya plak..ok set..beli...RM69.00 =)
**sila banding kecomelan saya pakai tudung dengan Heliza Helmi and Diana Amir..sama kan???hahahaha..sila muntah.;p**

yang saya pakai ni..shawl adra chiffon..just released..Rm39.00..sangat sesuai dibawa dating bersiar2 coz selesa..depan and belakang shawl ni akan membentuk bulat bila dipakai..=)



 Next pit stop....Pearl Haya...cantik logo...love!!



tapi...xbli ape pun..huhuh..coz xberapa kena citarasa kot..;p tp do come..ada je yang cntik2 untuk di grab..mana tahu kena dengan citarasa anda..taste masing2 lain2 kan..

Next pit stop...SugarScarf....

Ha...yang ni paling3 suka...dah la murah...pastu dapat jumpa diana amir and linda roslan...diorang pun shopping kat SugarScarf...mereka sangat tinggi and cun..=)




ok rembattttt !!!! Thara Cotton Scarf RM39.00 je..and tudung berawning satin RM100 for 3 helai..even kite beli on9 yang biasa2 pon RM45 kan..so mmg berbaloi di Sugarscarf..

Aha...lari topik jap..kat Radiusite..jumpa dengan Kak Dila..ala..kak Dila yang jual kasut Kulkith tu...leh bukak website die..CheromflorinloShop...rasanya die je yang jual kasut Kulkith kat Malaysia yang murah..trust me!!saya seorang pembeli on9 tegar and i do research..huhuh..ada je yang jual kasut yang sama...tapi markup smpai RM100++..tapi with Kak Dila..leh dapat RM100 ke bawah..Kalau sesiapa berminat, leh pergi ke Terminal Bersepadu Selatan..kedai diorang betul2 depan KFC..pemilik kedai pulak sangat la friendly..Kat kedai ni ada jual Tudung Radiusite, kasut Kulkith and baju2 cotton kurung and baju chiffon yang comel..kedai ni gabungan 3 orang sahabat baik...semua dah jadi pemilik butik on9 berjaya...Radiusite, Cheromflorinlo and Hana Asyfara..

with Kak Dila...ibu mengandung yang maintain comel..=)


ni la kasut kulkith..kalau sesiapa yang tak tahu..kasut gabung dengan batik..comel kan??

Oh ya...kalau korang nak beli baju kurung...leh g kat Hana Asyfara...murah je kain kotton die..(ah kau..nak promote semua cakap murah..;p)..tapi sriyes...murah la..baju manik2 ala2 mak datin, harga bawah RM200..mana nak dapat kan??so saya rembat 2 baju kurung time ni (baju cotton biasa n baju cotton manik)...leh view baju2 kurung raya kat FB Hana Asyfara..dah release dahhh...senang cite..g ke Terminal Bersepadu Selatan untuk tengok sendiri ye...=)


Some of the baju kurung yang dijual....

Ok..Duit dah habis..duduk diam2..OFFLINE..kbye..





SILA LIKE :D

6 comments:

bloggerboy said...

boleh la bawak mak,kakak,kaum kerabat ke sana..shopping raya..haha
btw,do follow me back k ;)

Wanie said...

Hehehe..sy pon suka g butikradiusute n sugarscarf..even sy ni penjual online jugalk;))
Jemput singgahblog kiter skali yer;))
www.sweetladystyle.com

ainlaily ramly said...

salam, tumpang iklan... i ade jual tudung n dress utk muslimah juga.... https://www.facebook.com/orkidhijab selamat mncuci mata ;)

Alinkiwi said...

wanie and ainlaily: sure saya singgah...selain blogger tegar..saya pembeli on9 tegar..heheh...tq visit my blog..=)

Celesta Hijab said...

Hi sis, follow blog Celestahijab dan anda berpeluang mendapat tudung percuma dari kami. Promosi tamat pd 5 Nov 2012.. Tq

Anonymous said...

Jom Like our Fanpage 'Kurung Couture Fanpage' utk lihat koleksi baju kurung ibu dan anak serta koleksi kurung yang tampak elegant dan kontemporari mengikut trend masa kini....Lawati http://www.kurungcouture.com untuk maklumat lanjut..

Post You May Like..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

jOm LoRat2 kt Blog OranG LaEn!!!