Pages

Mencari Lagi 28,936 Yang Hilang...

SEGMEN WAJIB TERJAH!!..=)


berminat? untuk pengiklanan..promosi RM 10 dua bulan(iklan + review blog)..email ke itsaboutfashion@gmail.com

Thursday, July 14, 2011

Tips Terbaik..Menantu Pilihan..


Time2 cuti sekolah ni...ramai sangat yang kawen...even satu batch aku pun ramai yang dok post2 event dalam fb...group...cakap jemputan kawen..n ada gak yang sweet hantar kad kawen ke rumah...kadang2 aku jeles gak...bila lahh orang nak datang meminang..(mood berangan dh datang..)...aku pun duk diam2..fikir....bila lahh aku nak kawen...(sambil lagu background Wali band...apa salahku..ku x laku2..wowowowo...ku xlaku2..~~)


Oklah...berbalik kepada tajuk...kepada pasangan yang bercinta...dah ready ke belum korang nak jumpa mak bapak mertua??...jangan la tunggu lama2...cinta 4 tahun..parents diorg pun korang xjumpa...nanpak sangat pasangan korang xready or main2....tp kalau si dia dah ajak jumpa parents...means si dia ni dah mula serius...ha...degup2 jantung...terima ke tidak depa nh...(mule la pikiaq cara tambat hati mertua...)...Chilll dear sistah...ni ada sikit tips....ikut jangan tak ikut...


TIPS PERTAMA
kalau ada lauk jamuan lebih...jangan lupa bungkus...esok leh hangatkan...time bakal mak mertua datang..leh hidang...
Nanti bakal mak mertua akan cakap...
"Pandai bakal menantu aku ni masak....;p"


TIPS KEDUA
tak perlu susah2 ambil pinggan bagai...makan je dalam dulang hidang tu...
Nanti bakal mak mertua akan cakap...
"Bagus bakal menantu aku ni...menggunakan benda yang ada sebaiknya...Jimat duit anak aku..xpayah beli pinggan.."

TIPS KETIGA

kalau dah makan...kan ada tong air sejuk...yang wap2 stim tu...buat basuh tangan..
Nanti  bakal mak mertua akan cakap...
"Bagus bakal menantu aku ni..xsuka membazir...Jimat bil air..."

TIPS KEEMPAT

cungkil lahh gigi anda pakai pencungkil gigi...
"Bagus bakal menantu aku ni.,jaga penampilan..."

ha..amacam..ikut jangan xikut...confirm korang kene reject  diambil jd menantu....Say No more fears hadap bakal mak mertua...=)

p/s: bawa jumpa parents bf/gf belum tentu confirm korang pasangan hidup anak dia.....juz show ur true colors..=)

Selamat pengantin baru kepada rakan2 yang baru mendirikan rumah tangga..i jeles u...;p

SILA LIKE :D

3 comments:

norsharmila said...

haha. tips terbaek!

Umedia Network said...

Memang best tips2 nya. hee. Suka2 dan tq sgt2 sebab promote blog kami eh. :)

Eena Arrina said...

haha..taknak2 ..tips ni silap ari bulan mak mertua cari awek lain utk bf kiter cmne? hihi

Post You May Like..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

jOm LoRat2 kt Blog OranG LaEn!!!