Pages

Mencari Lagi 28,936 Yang Hilang...

SEGMEN WAJIB TERJAH!!..=)


berminat? untuk pengiklanan..promosi RM 10 dua bulan(iklan + review blog)..email ke itsaboutfashion@gmail.com

Saturday, June 8, 2013

My Skin Regime: Masker

Ok..here i just want to share some of my beauty tips....selain my body part, i do concern about how i take care of my face..since my face xde masalah jerawat yang teruk, have some jerawat pasir yg degil di dahi and not sensitive, but my face still ada masalah iaitu kulit kering..-__-..Sometimes, kita xperasan jenis kulit kita mcmana..coz i do complain about muka selalu berminyak..asal ambil gmbar je..CONFIRM BURUK n HANCUR...berkilat2..but when i go to a few facial, almost all skin specialist complained about my dull, uneven skin tone and dry face..Since a lot of facial cakap kulit kering, so I decided to change my products..Starting from facial wash sampailah ke masker...Dulu i use Lancome as my face wash, but ada satu facial recommended me to use organic products...so now, I go for organics..I change my face wash, moisturiser etc...Currently using Paul Penders Organic products..Selain i apply some moisturuzer n hydating serum (will explain pasal Paul penders bila saya ada masa k..remind me..=)), i love to use mask!

1) Dematologica sKIN Hydrating Masque

So since i go for organic, i decided to use dermatologica mask..rasa product ni bukan organic tp mask ni bagus coz xde bau and xde warna..gel mask..sangat soft..Apply kat muka and Bila pakai, boleh terus tidur...bila basuh, rasa kulit lembut je..and kurang rasa kering kt muka....When i combine all this products and go to facial, diorg cakap kulit muka saya dah tak kering lg..yeay!!i've been to 2-3 facial..bila semua cakap yang sama, now saya rasa confident skit..=)

Very good!!Recommended!

2) La Peau Mask Renew n Purify

One of the best mask I can say..Since muka dah xde masalah kering, rasa gatal nak beli mask lain..haha..Mask La peau ada rasa mint/berangin je muka time pakai..the good thing is, the promoter dtg, tgok kulit saya..n say saya takda masalah kulit kering...and she propsed me this!Coz AK ada blackheads..She proposed Renew n Purify mask..sesuai utk kulit jerawat, bintik hitam, large pores, and bintik putih..Harga agak mahal untuk AK..1 mask, it cost me RM12.90 sekeping..boleh pakai semalaman..xpyh basuh smpai esok pagi..masa first time guna..mmg banyak essence kat dalam pack ni..sampai menitik2..essence yg lebih AK sapukan kt leher, tgn and kaki..n then trus tido..first time pakai, time tu berangin je muka..rasa xselesa...tup2 nak dijadikan cerita, terbuka pulak mata..and the essence masuk mata skit..perghh...pedih gilaaaa...but tahan je..sampai tertido...the next day, after basuh muka..tgok kt cermin..wow..mcm bersinar2 muka..and then g jumpa kawan..die tegur.."napa muka kau nampak glowing"...hati gembira time tuh..dalam hati cakap "kau tak tahu semalam aku tepek mask..;p"...so the next day, i borong trus 5 packet..;p first time pakai je masuk mata bagai..xselesa...2nd time ke atas..ok je..mint tu tetibe buat AK jd relax time tido..mcm ada air cond kt muka..haha..benda ni yang xbagusnya, susah nak jumpa..tak tahu dijual kt mana..coz saya beli time ada jualan di Pusanika, UKM..even 1 lecturer pon beli after he saw my glowing skin..wink2..

Sumber: SweetSurrender99

3) Pure Marine Collagen...

Bila dh ssh jumpa La Peau, godek2 online..tangan gatal nak beli..Mask Pure Marine ni, bila pakai, rasa tegang je muka...selain pakai as a mask, AK juga makan benda alah ni (of course lah yang telah dimasak)..boleh makan terus or cmpur dgn apa2 jus if xtahan rasa dia..i prefer ambil sesudu, trus telan...mmg rasa agak xberapa nak sedap,.but i do believe..beauty is pain..beauty is effort...after dengar wanita hari ini kt tv3 bincangkan pasal benda pure marin ni, rasa percaya jugak la..coz menurut pengkaji Universiti Malaysia Sabah tu, benda ni bukanlah collagen tp bila makan, ia akan merangsang badan kita utk hasilkan collagen..(lbh kurang mcmtu la ayat die..)


Ada dua jenis...gred A (kaler oren tu...) n gred AA which is better (kaler purple)..but i do dengar ada gred AAA..kaler hijau..not sure..AK dah makan both collagen gred A and AA..

ni cara buat die..sumber: Cybermall 80

ni muka AK..xleh senyum lebih2..coz tgh tegang...biarkan selama 15-20 minit, then basuh..

After..tadaaa!!hahah...

4) Korean 3D Food A Holic Essence

Ok..ni mask pon best..coz setiap mask ada kebaikan masing2..lepas pakai, rasa fresh...RM4 satu..beli byak dapat murah..so berpatutan dgn harga, xdelah sehebat mask dermatologica n La Peau, but if pakai berterusan, u'll see the effect..effect setiap buah boleh baca...=)

Boleh beli kt LeensCloset..

Ok..tu je lah antara my mask..Banyak lagi tak larat nak explain..hahaha.AK jugak pakai Hansaegee mask..(boleh baca kat sini)...Last but not least, Face Shop Ice Flower Hydra Gel Mask. More to hydration..but i prefer dermatologica compared to this..But u cn just give it a try...mcm ada air embun kt muka..and boleh diguna semalam..

TIPS: Dinasihatkan pakai mask time malam coz bila malam, liang pori akan terbuka time tidur..Thus, lebih senang nutrient dalam mask semua serap masuk..=) If not, u can also apply some toner untuk bukakan liang pori before applying any mask..Happy-Masking!!=)


My face now..Without make up...without 360 or whateva edit pic application..Feel more confident..

Alhamdulillah...

Comel tak gigi saya??*tetibe*




SILA LIKE :D

5 comments:

Cik Gee said...

Kat mana nak cari La Peau Mask Renew n Purify tu. Agak2 kat AEON Big or JUSCO or Guardian ada tak?

macam best je.

tapi buat masa sekarang, saya amalkan AuraWhite je. baru lagi.. :)

Alinkiwi said...

Aurawhite?mcm pernah dgr..nanti komen ya pasal aurawhite..after guna..nak gak wajah cntik berseri..hehe...La Peau mmg ssh nak jumpa..tu la..tp i got her contact no if u want..=)

Cik Gee said...

Aurawhite (AW) ni popular pas Haniz Suraya pakai. tapi sy tak rasa AW menyumbang kpd keputihan & kemulusan kulit dia. Ye la dia kan artis, cam2 rawatan muka boleh buat. tapi kalu nak diikutkan, memang skang AW tengah meletop2.. :)

wow, then can you share it with me?

ade effect yg tak baik tak kalau pakai product ni?

Anonymous said...

Hello. Dekat mana nak beli mask La Peau tu ? Nak jugak. Hehe

qiesyaaa said...

Kita pon pakai la peau. Best

Post You May Like..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

jOm LoRat2 kt Blog OranG LaEn!!!