Pages

Mencari Lagi 28,936 Yang Hilang...

SEGMEN WAJIB TERJAH!!..=)


berminat? untuk pengiklanan..promosi RM 10 dua bulan(iklan + review blog)..email ke itsaboutfashion@gmail.com

Monday, March 28, 2011

I heart you HANIS ZALIKHA...


baru-baru nh..i ada hantar email kat Hanis Zalikha...cakap pasal nak promote my Herbal Essences voting (tengok...demi iPad..aku mintak izin hanis..huhu)...iyela..mana nak carik orang ribu riban tolong vote..page aku pon tak sampai seratus..blog xsampai seribu..ni kira talian hayat...(dikira eh??huhu)..ingatkan Hanis tak layan...tapi dia layan and i'm so damnn much happy for her support...even dapat promote kat page dia, saya sangattlahh happy..daripada blogger lain yang akan meng-delete entry orang lain<--tu la..lain kali, korang mintak kebenaran dulu.....;p


Thanx..she's beautiful and humble...=)

To those yang belum vote...Click VOTE NOW and search for me "AZLIN"

or u can read this untuk maklumat lanjut..





SILA LIKE :D

Sunday, March 27, 2011

Terasa Untungnya Menjadi Seorang Blogger...


huhuh..terasa bertuah menjadi seorang blogger...sriyes bertuah...nak tanya...kat mana yang korang kenal...dapat membantu...kenal ramai orang..hampir seluruh Malaysia...beribu-ribu orang....even Facebook pon tak ramai yang kite dapat kenal dan add...tapi blog??semua dapat....

baru-baru ni..ada masuk Herbal Essential contest..yup..memang saya nak iPad tu sangat1000x....even handphone saya gune 3310i...huhuh...coz memang susah nak tukar handphone...nak harapkan hadiah contest je la..pasal tu saya suka join contest...baru terasa bagaimana senang nya blogger famous seperti Fatin Liyana, Yuyu Zulaikha, and Hanis Zalikha...kalau diorang masuk contest..confirm menang coz ramai bloggers yang akan memberi sokongan..PASTI...!!coz i feel da same....kepada Cik Epal..kalau AF9 punya audition guna vote..mesti hang layak pergi final...(blogger femes..jangan masuk ye...nanti saya kalah...hahaha..boley tak cakap camtu...;p)

ok..dipendekkan cerita..bayangkan..dalam 17709 orang peserta..i managed to get Top 40...Top 40 taw...bukan senang nak dapat...ramai saingan..saya sangat gembira...gembira sangat...serius...harapan saya..dapat jadi TOP 3....dengan blog la medium yang dapat membantu...thanx juga kepada kawan di dalam Facebook saya yang membantu...i heart u guys....nanti nak mintak tolong vote pape...roger je saya.....

I WANT THE iPAD.....TOLONG VOTE YE KAWAN-KAWAN...=)

Kepada yang dah vote...thanx a lot...thanx sangat3...

Kepada yang belum vote...harap dapat membantu...

Ni step Die...




Hye...need the help of you bloggersss...vote for me...
1) Go to... http://www.facebook.com/HerbalEssencesMYSG?sk=app_4949752878
2) Click -> JOIN NOW
3) Click -> VOTE NOW
4) Search for Me....AZLIN 
5) Location -> UKM (page 2)
6) VOTE ME...Thanx...=)

30000 bloggers..vote for me..please..i want da iPhone soooo badly...

or u can view this untuk maklumat lanjut
http://akubloggertegar.blogspot.com/2011/03/rase-raseorang-nak-vote-kau-ke.html


SILA LIKE :D

LUCKY DRAW by MAK DARA


Heheh...sume contest saya join..untung2 menang...yang ni by MakDara..menarik...jom la join...




Jawab soalan ni dulu:


BERIKAN NAMA 2 ORANG WANITA YANG MENYANYIKAN LAGU APA KAU RASA 

Ni kumpulan D'Adza band...2 orang penyanyi ialah Iyanie and Tuty...



ID Blog: Azlin Kiwi


Saya Mahu Tag:

SILA LIKE :D

Ibnushukran: Time Guess Contest


hye...han dah cakap..mood sekarang nak join contest..terima kasihla kepada QueenPink kerana mengetag (ada ke ayat mcm ni..hehe..tag)..saya...Contest ni..anjuran IbnuShukran...seriously...berpinar mata nak meneka waktu jam sebenar..huhuh..ni syarat-syaratnya:-


1. Syarat pertama ialah menjadi follower sy.
--DONE--

2. Kedua ialah membuat entri mengenai ini beserta jawapan.

(Click gambar untuk maklumat lanjut)

Jawapan saya: 9:14


3. Ketiga ialah tag at least 3 orang dan pastikan dia tahu.


4. Keempat ialah tinggalkan link anda di post comment.
--Done--

Selamat berjaya...=)

SILA LIKE :D

Alin Kembar Amy Mastura???


Ahahahah...kali ni..aku nak perasan n berangan...coz bukan ape...bukan 1..bukan 2...tapi ramai juga yang cakap muka aku mirip Amy mastura...hahah...tang mana???cuba try explain..hahah..gelaktak henti dari tadi...perasan je aku...berangan itu perlu..;p


Koya...Koya...

Juz 4 Fun yaww...;p



SILA LIKE :D

Contest: Aku dan Kaca Mata


yuhuuu..mood nak join contest la pulak..asik aku je yang buat segmen..kali ni..nak join pulak contest orang...Contest ni anjuran Cik Fara..



Untuk itu..saya pertaruhkan..gambar ini...




ok...tapi..kene jawab soalan dia dulu..


Bagi 1 sebab kenapa korang suke/sayang ngan kace mate tersebut .
Saya suka spect ni coz saya nampak nerd..and nerd itu style...=)...Ia adalah spec yang ayah saya guna untuk berkebun dan racun rumput..huahahahah..(sila gelak..)

ha...bergaya tak??hahah..bajet lady gaga gitu...

Oleh itu...saya mahu tag..



SILA LIKE :D

Top 5 Artis Paling Seksi: Fasha Sandha (Pinggul Menarik??)



KUALA LUMPUR: Istilah seksi dan artis seakan tidak dapat dipisahkan dalam industri seni, sama ada di Hollywood, Bollywood atau di negara kita.
Berikutan itu, Metro Ahad terpanggil untuk menjalankan satu kajian bagi mencari ‘5 Artis Paling Seksi’ tanah air melalui laman web rasmi Kumpulan Harian Metro, MyMetro, bermula 7 Mac lalu.
Pilihan lima artis paling seksi dan panas itu membabitkan 29 selebriti wanita dalam negara. Sejak carta undian ini dikeluarkan, maklum balas yang diterima daripada peminat seni dan pembaca akhbar ini cukup memberangsangkan dengan kira-kira 2,000 pembaca melakukan undian.
Setakat ini, pelakon penuh kontroversi, Fasha Sandha masih menduduki tempat pertama carta undian. Pada minggu pertama, undian teratas mulanya memihak Rozita Che Wan. Namun, nama Fasha membuat kejutan pada minggu berikutnya apabila mendahului semua artis lain dengan rating sebanyak 14.76 peratus sehingga kelmarin.



VS




Kedudukan carta berkenaan sentiasa berubah, namun setakat ini populariti pelakon filem Anak Halal dan Evolusi KL Drift itu masih belum dapat ditandingi. Rozita terus mengikut rapat di belakang Fasha, itupun perbezaan rating antara kedua-dua selebriti popular ini tidak jauh. Setakat ini, Rozita mendapat undian 10.31 peratus, dan hanya 4.45 peratus di belakang Fasha. Rozita satu- satunya artis berusia dan berstatus janda dalam senarai lima artis teratas.

Tiga artis lain dalam senarai lima teratas adalah Zila Bakarin, Rabecca Nur dan Jue Aziz. Rating ketiga-tiga artis ini sangat jauh tertinggal di belakang Fasha dan Rozita. Zila Bakarin menduduki tangga ketiga senarai dengan undian sebanyak 6.41 peratus. Tuah banyak menyebelahi pelakon lama ini dan lebih membanggakan Zila tidak pernah terkeluar daripada rating lima terbaik dalam carta. Agak mengejutkan, Rebecca Nur Al Islam menduduki carta keempat gadis paling seksi. Sekalipun sudah bergelar isteri kepada seorang usahawan, ternyata popularitinya masih belum merudum.
Pelakon muda berusia 25 tahun ini mendapat undian sebanyak 4.19 peratus manakala kedudukan kelima milik Jue Aziz dengan undian sebanyak 3.27 peratus.
Dalam senarai berikutnya, jika dikira mengikut rating ke enam hingga 10, pembaca MyMetro memilih Nora Danish (3.11 peratus), Nur Fazura (3.09 peratus), Ayu Raudhah (3.09 peratus), Zarina An Julie (2.91 peratus) dan Marsha (2.43 peratus).
Nama artis lain yang turut tersenarai dalam carta undian terbabit ialah Maya Karin, Faradhiya, Diana Danielle, Scha Al-Yahya, Lisa Surihani, Nita Hamzah, Nasha Aziz, Tiz Zaqyah, Natasha Hudson, Sarimah Ibrahim, Miz Nina, Mimi One Nation Emcee, Juliana Evans, Yasmin Khanif, Maria Farida, Dayang Nurfaizah, Azharina, Watie Elite dan Julia Ziegler. Berhubung penyiaran undian ‘5 Artis Paling Seksi’ ini, pelbagai reaksi dan persepsi daripada peminat dunia seni tempatan, terutama di kalangan pembaca Harian Metro dan Metro Ahad.
Menurut seorang pembaca, Fauzi Latif, 30, sekalipun Fasha tidak pernah kering dengan pelbagai kontroversi, tidak dinafikan pelakon terbabit pandai menjaga penampilan.
“Artis macam Fasha ada pakej menarik. Saya suka melihatnya ketika dia tampil di khalayak, terutama di media.
“Dia ada rupa yang cantik dan pandai pula bergaya. Mata dan pinggul Fasha memang menggoda,” katanya.
Dalam senarai lima artis paling seksi pada mata Fauzi, selain memilih Fasha Sandha sebagai artis paling sesuai dengan jolokan itu, dia turut memilih Tiz Zaqyah, Faradhiya, Rozita Che Wan dan Nasha Aziz.
Bagi Muhammad Ashraf, 36, dia meminati Fasha bukan saja kerana paras rupa pelakon berkenaan, bahkan daripada segi penampilan serta cara percakapan yang cukup menggoda dan manja.
“Apabila Fasha tampil di kaca televisyen, gaya pertuturannya berada dalam kelas tersendiri. Dia memang menggoda dan manja, lelaki yang mengenalinya mesti cair.
“Apapun, bagi pendapat saya, artis seksi tidak semestinya dinilai daripada segi kecantikan dan cara berpakaian. Seperti Nasha Aziz, dia tidak perlu berpakaian seksi tetapi dirinya itu sendiri secara semula jadi sudah seksi,” katanya yang memilih Fasha Sandha, Nasha Aziz, Maya Karin, Faradhiya dan Sarimah Ibrahim sebagai artis paling seksi.
Selain itu, Nur Farahliza Azman, 29, pula berpendapat pemilihan Fasha di kalangan pembaca Harian Metro mungkin disebabkan dengan gosip panas yang menaikkan namanya kebelakangan ini. Bagi Farah, artis paling seksi sepatutnya diberikan kepada Rozita Che Wan.
“Pada pendapat saya, Rozita lebih seksi dan tubuh badannya lebih menggiurkan lelaki. Saya yang juga seorang wanita mengimpikan untuk memiliki tubuh badan sepertinya.
“Namun, secara jujur, istilah seksi tidak terletak kepada tubuh badan dan pakaian semata-mata sebaliknya ia perlu diukur daripada pelbagai segi seperti gaya percakapan, cara berpakaian dan sebagainya.
“Begitupun, tidak semua yang berpakaian terdedah sana sini boleh digelar seksi. Bagi saya, seksi itu adalah sesuatu yang subjektif,” katanya.
MyMetro masih mengekalkan undian ‘5 Artis Paling Seksi’ dalam MyMetro. Kepada pembaca yang ingin memberi sokongan pada artis kesayangan anda, sila buat undian anda dan layari laman web http://www.hmetro.com.my/myMetro/undiartis.
Oleh FIRDAUS SAHAT, SHAMRAN SARAHAN dan MURSHID EUNOS


p/s: kalau aku..aku pilih Rozita Che Wan...coz tak suke fasha sandha..nanti dia menang..lagi bangga lagi...Rozita mmg cun..pakai baju kurung pon nampak seksi..=)

SILA LIKE :D

Saturday, March 26, 2011

GoodBye Junior....

Terasa nak tulis entry ni..di saat tulis.air mata berjujuran jatuh..terkenang betapa malangnya nasib Junior....Ku ambil Junior di rumah Damia, kawan kakakku. Kerana terlalu menginginkan seekor bertina untuk dipasangkan bersama Choco, arnab jantanku. Choco seekor arnab yang mudah mendengar kata, bijak, memahami setiap yang dituturkan oleh tuannya...

"Choco...come here.."..panggil ibuku....

Choco akan melompat2 kecil ke arah ibuku...

Kadang2, bila dimarahi...Choco akan duduk di dalam longkang tanda merajuk..

Kedatangan Junior di rumah membuatkan hidup Choco sempurna...Di mana ada Choco...di situ ada Junior...Mereka selalu bersama...Hobi Choco ialah membersihkan bulu Junior..Such a sweet couple...

Ini disaat mereka baru jumpa..memang kami sengaja asingkan dahulu...jikalau takut mereka bergaduh...tgok..sweetkan..Choco cuba selamatkan Junior untuk keluar dari sangkar...

"Choco hilang.."...message pendek yang kuterima melalui adikku...

"What??Siapa curi??"...fikir ku ketika sedang sibuk menghadap laptop di dalam hostel...

"Choco jinak...jadi kereta yang lalu lalang mungkin ambil dia..."..cerita ibuku..ringkas..yup..memang Choco jinak...bila habis makanan di rumah kami...dia akan lintas jalan ke rumah depan untuk makan...pandai ko Choco....dapat makan banyak....orang rumah depan pon sayang ko...

Choco...jinak sangat...

"O..mungkin masa mahu melintas..kereta depan ambil.."..masing2 mula membuat andaian....

"Tak pon orang Nepal...diorang makan daging arnab"...tiba2 ayahku bersuara....

"Oh Noooooooooo....kurang ajarnye Nepal!!ambil arnab kitorang...ambil la arnab daging..."...seakan tidak dapat menerima kenyataan jika Choco dibuat satay....

Sepanjang perkahwinan...mereka dikurniakan 8 ekor arnab....tetapi...

Malangnya, anak arnab tersebut..7 ekor (4 ekor di kelahiran pertama dan 3 ekor di kelahiran kedua)...telah dimakan oleh tikus dan biawak...Hilang dalam sekelip mata....

"Penat kitorang jaga..."..menangis kakakku di saat pemergian anak-anak arnab yang telah berusia lebih kurang sebulan....Dimakan oleh tikus kerana, menurut sumber, anak arnab akan mempunyai bau bila seminggu atau dua minggu dilahirkan dan itu MUNGKIN menarik minat tikus (pemangsa) untuk memakannya...

"Junior2...kalau aku jadi kau...meroyan aku..."...

Junior disaat itu sibuk membau-bau bekas tidur anaknya yang hilang itu...Tergambar wajah sedihnya...

Hari ini...disaat sedang tidur....vibrate hp mengejutkanku....

"Junior mati..."...message dari ayahku tetapi ku tahu ianya dari adikku...

Segera menelefon ayahku...adikku menjawab sambil menangis...

"Junior mati...Junior mati tanpa kepala....kucing makan dia...abah tengah tanam die kat belakang rumah.."...di saat mendengar...air mata bergururan..tetapi ku tahan suara terketar2 menunjukkan aku tabah menghadapi dugaan...lalu kuletak telefon agar tidak menambah kesedihan adikku...dia yang berada di rumah..kami masing2 di asrama...dia yang menjaga...dia yang melihat segala...

Moga Junior tenang di sana...derita sungguh hidupmu...suami hilang tanpa dikesan....anak tiada dimakan binatang...dan kau...kau mati tanpa kepala....

Goodbye Junior...(Junior time kecil..)



R.I.P to Junior...We love you and We are sorry coz tak menjaga kau di saat kau menghadapi saat kematian...
SILA LIKE :D

Friday, March 25, 2011

Sengal Zone : Handphone Saya Bernyanyi !


hehehe....now turn saya join segmen...biasenye..mmg byk segmen...tapi yang ini memang tertarik nak join..macam ada magnet gitu....untuk maklumat lanjut...visit SengalZone


  • Ringtone apakah yang sedang anda guna ?
        Saya guna ringtone Taio-Cruz ( Break your Heart)...heheh..
  • Kenapa pilih ringtone tersebut?
        Ntah la...coz intro lagu ni mcm O..o..o....oo....mcm memanggil2 aku untuk angkat phone...takde la tibe2 ada orang col...tetibe lagu menjerit2..huhu...n lagi 1...aku suke satu quote..."Dun love me..coz u'll hut"...=)..memang dah lama gia tak tukar2 ringtone...

Nah...siap letak video lagi untuk sape yang tak pernah dengar....


Enjoy...
Juz 4 Fun Yaww...



SILA LIKE :D

Happy Bday Lisa Surihani...=)


23 march ritu...bday lisa surihani...cun nye kak lisa nh...Metrowealth adakan suprise bday party untuk lisa Surihani..Antara artis yang hadir ialah Mia Sara, Faizal Ismail, Sazzy Falak n ramai lagi...Majlis diadakan di Andalus, Bukit Bintang...lisa Surihani terkejut comel ngan suprise party ni...


Jom usya gambar di sekita majlis....tak dpt g...tengok gambar pon jd la...huhu..


lisa ngan david teo...isteri david teo...sazzy falak..(sazzy ni mengandung pon maintain cute)...n dynaz..

mamamia....mia pon ada di majlis mama lisa..

lisa ikut putih mak die..haha..boley tak cakap macam tu...;p

muke comel lepas terkezoott...

antara peminat yang hadir...

hepi bday....ssooooo damn comel....

JUZ 4 Fun Yaww...
Sumber: Metrowealth

SILA LIKE :D

Thursday, March 24, 2011

Tutti Frutti..Pernah Makan???....


Ha...ni first time aku pergi restoran tutti frutti....sedap sangattt...rasa nak makan lagi..love2......restoran ni milik pelakon Ainul Aishah....jom usya...

sekarang dah bukak dah...=)


Peringatan!!agak2 bila ambil...jangan ambil banyak sangat...nanti timbang...amek kau!!RM11.15...
tapi memang majoriti..akan lebih RM10.00.....huhu...

Specially Dedicated to Geng Blog Pink!!!kenal dis shirt??heheh..suka sangattt!!!

3 awekz cun...me..kak adwina....kak ekin....=)

Cuba dulu...baru tahu.....



SILA LIKE :D

Wednesday, March 23, 2011

Rase-rase...Orang Nak Vote Kau Ke??


huhu..ntah la...tgok tajuk..ni ape yang iols rase...ada ke yang nak vote??just cuba2 nasib...huhuh...

dalam bahasa cover: "Ala...masuk just for fun"...

dalam bahasa tak cover: " Undilahhh...nak memang..nak menang..nak iPad..."huhuh

Dilahirkan dalam keluarga kureng berada...membeli iPad adalah angan2 mat jenin...(kau ingat kau wat cerita sedih..orang nak vote kau lahh...)...jadi...marilahh bersama-sama vote for me...please...korang lahh sahabat dunia akhirat...hehe..(dan2 nak ngaku sahabat..;p)....

Ni Step Die.Simple...


2)      Click -> JOIN NOW 

3)      Click -> VOTE NOW


4)      Search for Me....AZLIN
5)      Location -> UKM (currently kat page contestants no.2)

6)      VOTE ME...Thanx...=)

Saya mempertaruhkan gambar ini...


Pleaseeeee....Really Appreciate That. I know it is quite a troublesome to vote..huhu...



SILA LIKE :D

Tuesday, March 22, 2011

McD Great Deal Is Back!!!


weehoo....tak sia2 bangun seawal 8 pagi..awal ke???g kejar breakfast McDonald's...memang best n sangat berbaloi2...ape yang korang perlu buat....bawah ni ada coupun...juz print and gunting...saya dah permudahkan kerja korang kan...=)







hahah..saya tahu...kalau satu...maybe tak cukup kan3...haha..so..saya buat banyak2...bagi 6...baru puas hati nak print..hehe...simple je...juz beli any McDonalds nyer barang...lebih RM 5.00...then, korang dapat tebus 2 Big breakfast...Untuk yang tadi...saya beli 2 air Kopi...so..harga 2 kopi = RM 6.25...dapat free 2 set breakfast..ok lahh tuh...bila kira2 balik...kitorang jimat RM 6++..sape tak nak...jom serbu McD...sampai 31 March 2011.....SERBU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



SILA LIKE :D

Post You May Like..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

jOm LoRat2 kt Blog OranG LaEn!!!