Pages

Mencari Lagi 28,936 Yang Hilang...

SEGMEN WAJIB TERJAH!!..=)


berminat? untuk pengiklanan..promosi RM 10 dua bulan(iklan + review blog)..email ke itsaboutfashion@gmail.com

Sunday, January 2, 2011

Bf/gf Suke Kongkong????

Ohohoho...tetibe rase nk wat entry nh...hmm...ntahla..maybe mmg byk org skarang having da same problem..kan..kan..kan???kadang2 bukan stakat bf/gf je...suami/isteri pon sama.....


buat fb xbagi...balas comment xbg...ckp ngan berlainan jantina xbagi....adui...sume salah...ape yg bagi??duk rumah diam2???hmm..i dun know..maybe ada org ske bf/gf die marah...it shows dat diorg concern kt kite rite??but sumhow..other people mungkin xske...


how to solve dis???


maybe for those yg having da same prob...u can try dis...tp depend gak..tgok jalan ke x..hehe..penat aku kaji...;p




1) Shut up n listen...-bile diorg marah....kadang2..kite rase nk lawan balik..coz kite rase kite btol...tp...kalau dh slaloo sgt....maybe its good untuk diam je...sumtimes..apa yg diorg ckp tu mmg btol...sape xcemburu..awek/bf peramah sgt ngan kwn2 lain jantina..rite?? pastu..bile org marah...kadang2 diorg ni main lepas je ngan ayat2 xelok....in istilah lain..TERmaki...(eyh..ada ke ayat TERmaki??huhu..ntahla...)..so...biarkan je die lepas marah...or korg nasihatkan die istighfar...coz bile org marah...die dikawal oleh syaitan...bile dh cool..br die akan pk rasional...=)


2) Ask reason- cakap ngan classmate/rakan sekerja xbg???huish..xkan nk diam je....hmm..mungkin kalau perkara nh berlaku kt korg..tanyalah reason....nape nk ckp xleh??nape nak kua xleh??bg 10 sebab...hehe....tp kalau parents xbg...of course la parents knows best kan...xperlu lah nk tanya 10 sebab kt parents...huhu..mmg kene high 5 (pelempang) nant..;p


td pompuan lain...ni pompuan lain....


3)Be matured- maybe bf/gf korg nh xmatured lagi kot....biarkan die matang..br die leh pk....helloww...dunia ni bukan juz u dan dier je.....so..jgn sempitkan pemikiran...tp nak bergaul..mestilah ada batasnye...ni belum jd suami is3...dh gado2....nant dh kawen??both parties xkan bahagia if masing2 kongkong n xpercaya each other...nak keje lg...byk org yg perlu bergaul....cume yg penting...masing2 kene ingtlah batas2nye n PERCAYA....


Apapun..pangkalnya hati..kalo kite setia...xkemana.........spread the love....no cemburu buta...=)


Ni ada artikel...sekadar berkongsi...


Imam Az-Zahabi menerangkan lagi berkenaan perihal dayus dengan katanya :-


الديوث وهو الذي يعلم بالفاحشة في أهله ويسكت ولا يغار وورد أيضا أن من وضع يده على امرأة لا تحل له بشهوة

Ertinya : Dayus, iaitu lelaki yang mengetahui perkara keji dilakukan oleh ahlinya dan ia sekadar senyap dan tiada rascemburu ( atau ingin bertindak), dan termasuk juga ertinya adalah sesiapa yang meletakkan tangannya kepada seorang wanita yang tidak halal baginya dengan syahwat" (Al-kabair, 1/45 )


Cemburu Dituntut Islam & Jangan Marah


Ada isteri yang menyalahkan suami kerana terlalu cemburu, benar cemburu buta memang menyusahkan, memang dalam hal suami yang bertanya isteri itu dan ini menyiasat, saya nasihatkan agar isteri janganlah memarahi suami anda yang melakukan tindakan demikian dan jangan juga merasakan kecil hati sambil membuat kesimpulan bahawa suami tidak percaya kepada diri anda. Kerap berlaku, suami akan segera disalah erti sebagai ‘tidak mempunyai kepercayaan' kepada isteri.


Sebenarnya, kita perlu memahami bahawa ia adalah satu tuntutan dalam Islam dan menunjukkan anda sedang memiliki suami yang bertanggungjawab dan sedang subur imannya.



Akan tetapi..............


Kegagalan menguruskan cemburu boleh mengakibatkan amarah n dendam............Jaga2....


Fact: Perempuan akan mudah cemburu if suami/bf die lebih cenderung berceritakan masalah peribadi kt org lain...=)
SILA LIKE :D

2 comments:

Shazmir said...

wah! great!! anyway try this!!

http://shazreelamirazmee.blogspot.com/2010/12/3-cara-pecah-masuk-rumah.html

skooz-san said...

wahh~ menarekk ahh~

Post You May Like..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

jOm LoRat2 kt Blog OranG LaEn!!!