Pages

Mencari Lagi 28,936 Yang Hilang...

SEGMEN WAJIB TERJAH!!..=)


berminat? untuk pengiklanan..promosi RM 10 dua bulan(iklan + review blog)..email ke itsaboutfashion@gmail.com

Sunday, February 27, 2011

Kontroversi???


bukak-bukak lappy....tgok2 bertimbun comment..pasal rase tak puas hati blogger A mengaibkan blogger B....ouh..terlepas berita...baru dua hari tak online...cepat- cepat la search uncle Google ..berlambak kuar pasal isu ni...comfirm traffic korang berdua naik...bile dah baca-baca....ada perkara yang perlu di TAKE NOTE...




  • Cara penyampaian yang tak betul - Maybe maksud dia lain..tapi kita tafsir lain...tapi perumpamaan yang dia nak cakap, agak tidak sesuai..



  • Ayat metafora yang salah / tak kena - Metafora bermaksud, menyamakan sesuatu dengan sesuatu...(kalau tak salah)...and blogger A telah menggunakan perlambangan metafora yang agak tak sesuai dan boleh dikatakan agak kasar...diingatkan...blogger B perempuan..sensitip beb...hati tisu perempuan ni.....



  • Cakap lurus tanpa corner- Bercakap secara straight forward memang sikap sesetengah individu..Memang kita tak boleh nafikan...kadang-kadang ada orang lebih suka nak tegur ayat pedas...tapi ada orang suka guna cara lembut...dun deny...its a fact....memang sikap manusia...tapi dalam dunia berblog, everybody is reading.....jadi..jagalah sensitiviti sesetengah pihak...tegurlah secara berhemah tanpa mengaibkan sesetengah individu...



  • Ada orang suka..ada orang tak suka - Ada orang suka tengok video manja-manja...ada orang geli...it depends...senang cerita, kalau tak suka...then tak payah view lagi....senang....kita tak boleh puaskan hati smeua pihak...


Dah..tu je..malas nak cakap banyak-banyak...tak sokong mana-mana..juz bagi pendapat....nanti nama aku pulak kene petik...Elakkan kontroversi..tingkatkan prestasi...Kontroversi buatkan kita popular...Kontroversi buatkan kita jatuh...Handlelahh kontroversi secara professional....(aku cakap banyak2...tapi kalau nama aku kene petik..memang habis periuk belanga aku baling...hahha...;p)

Selamat Berblogging Secara Aman..=)


SILA LIKE :D

5 comments:

syafiQakarim said...

hee...ahak.tu la.
kalau iqa penulisan mmg straight
tp nada perli.haha.better kot ;p

Makbed said...

haaa... ape ni? ada gak dgr sok sek sok sek.. tapi tatau sapa. nak sibuk gak.

Makbed said...

haaa... ape ni? ada gak dgr sok sek sok sek.. tapi tatau sapa. nak sibuk gak.

Alinkiwi said...

makbed:ini kisah blogger A panggil Blogger B pelacur blogger...

Makbed said...

wah! sapa gitu?

Post You May Like..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

jOm LoRat2 kt Blog OranG LaEn!!!